рали Breslau / Рали Новини

Готови за големия старт: 250 екипажа ще стартират в рали “Бреслау” / Breslau Rallye

Легендарното рали “Бреслау” / Breslau Rallye, в което вече има сериозна българска следа, ще стартира за 19-и пореден път в края на юни. Уникалната надпревара, смес от скорост и кал, рали и трофи, за пореден път е със запълнен стартов списък доста преди старта.

Официалния лимит за Breslau Rallye тази година е 250 машини, като за участие са записани 60 мотоциклета, 14 ATV, 10 SSV, 130 автомобила и 36 камиона. В стартовия списък има и български екипажи, за които ще ви дадем подробна информация по-късно. Сега, единственият шанс за старт в надпреварата е чрез т. нар. “лист за чакане”, в който са записани десетки кандидати, които могат да се надяват някой от рано записалите се да се откаже.

Стартът на надпреварата ще бъде в северната част на Полша, а за финал се спряга мястото на провеждане на Baja 300 (бившата Баха Саксония) край Лайпциг. Организаторите Александър Ковачев и Хенрик Щрасер все още не са потвърдили това официално, тъй като има и второ място, което им е предложено.

В сравнение с 2011 година, близо 80% от трасетата ще са нови, като това включва и 4 изцяло нови етапа в непознати за участниците местности. Култовият маратонски етап “Ханибал” също е променен и вече е с още по-голяма дължина.

Промени има и в системата за времеизмерване, като тази година се въвежда максимално време за преминаване на етап. Новата система беше тествана успешно по време на състезанието Breslau Balkans миналата есен, което се проведе на територията на Румъния и България. Тази есен, в края на септември очакваме и второто издание на балканската версия на ралито.

Comments are closed.