АВТО 4x4 / бизнес

Great Wall Hover H6 разбива SUV сегмента в Китай

Great Wall Hover H6, който се очаква да бъде произвеждан в автомобилния завод на „Литекс Моторс” край Ловеч, се изкачва на върха в SUV сегмента в Китай. По данни на Китайската пътническа автомобилна асоциация през септември са били продадени 15 068 броя само от модела H6 на Great Wall Motors – най-много сред всички регистрирани продажби в класа.

През септември в Китай са били продадени общо 173 200 SUV модела, което е със 17,1% повече в сравнение с миналата година. По брой продажби Hover H6 заема първото място, следван от останали популярни модели от този клас. Топ петте представителя са реализирали общо 59 724 SUV автомобила.

Независимо от резултатите на Great Wall Hover H6, представянето на Great Wall Motor също е много добро. Компанията е продала 55 600 броя автомобили през септември – с 54,6% повече в сравнение със същия месец миналата година. Сред тях 29 600 броя са SUV модели, 17 200 – градски Great Wall модели и 9,798 пикапа. Звездата в семейството на Hover – H6 отново е най-продаваният модел през предходния месец.

Great Wall Hover H6 е ново поколение SUV. Този високопроходим автомобил се задвижва от съвременен комън рейл дизелов двигател с обем 2,0 литра, мощност от 143 к.с., максимален въртящ момент от 310 Нм. и 6-степенна скоростна кутия. Hover H6 e с изразени офроуд възможности. Модерният външен дизайн и просторният и комфортен интериор го превръщат в практичен SUV, подходящ както за града, така и за дълги пътувания извън него. При Hover H6 са използвани едни от най-модерните технологии за управление, комфорт и сигурност, което гарантира безопасно и удобно шофиране. Моделът е отличен с 5 звезди на C-NCAP тест за безопасност, като качеството му е подчертано и от редица награди, включително и отличието „Модел на годината” за 2012 г. в Китай. Автомобилът е и №1 по продажби в азиатската страна.

One Comment