АВТО 4x4 / бизнес

Great Wall Hover H6 с рекордни продажби за първите 6 месеца на 2012 г.

SUV моделът, който се очаква да бъде произвеждан в завода на Литекс Моторс край Ловеч – Great Wall Hover H6, бележи рекордно увеличение на продажбите по данни на Националната асоциация на лекотоварни автомобили в Китай – NPCA. Hover е лидер на пазара със своите 110 000 продадени броя за първите 6 месеца на 2012 г., което е ръст от 41% спрямо същия период за миналата година. Този процент е завидно висок на фона на непрекъснатите колебания в продажбите в автомобилния сектор.

Данните за пазара на автомобили за първите 6 месеца на годината в Китай показват категорично увеличение на продажбите на  Great Wall Motor. Само за няколко месеца, компанията е успяла да продаде общо 279 300 автомобила, което я нарежда сред топ 10 най-продавани марки в автомобилния сектор в страната на годишна база.

Високите резултати се дължат най-вече на рекордното увеличение на продажбите на двата топ модела: Great Wall Hover H6 и Great Wall Voleex C30 (двата модела се очаква да бъдат произвеждани у нас в завода на Литекс Моторс). Благодарение на 58 000 продадени бройки само от Hover H6 и на 68 000 от Great Wall Voleex C30 за първата половина на 2012 г., компанията бележи ръст, който е по-висок от средния за бранша. Огромният интерес и търсенето на моделите продължават да растат.

Great Wall Motor (GWM) е най-големият частен производител на автомобили в Китай и износител от азиатската страна. Компанията реализира автомобилите си Great Wall в над 120 страни по целия свят, вкл. държави от Европейския съюз. GWM са първата и все още единствената независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в ЕС.

>>ВИЖТЕ НОВИЯ БРОЙ 98 НА СПИСАНИЕ OFF-ROAD.BG>>

One Comment