АВТО 4x4 / бизнес

Great Wall Hover H6 стана SUV на годината в Китай

На официална церемония по връчването на годишните автомобилни награди на телевизия CCTV за 2012 г. в Пекин,  Great Wall Hover Н6 грабна специалното отличие за SUV на годината в Китай. Hover беше награден за първи път за новата си версия. Миналата година автомобилният гигант Great Wall Motors също беше сред отличените от CCTV.

За жури на церемонията, организирана от CCTV със съдействието на Китайския център за автомобилни технологии и научни изследвания, бяха поканени световни лица от автомобилния бранш и автомобилни журналисти. След като членовете тестваха моделите и дадоха своя глас за тях, бяха определени финалистите. Печелившите автомобили, сред които и Great Wall Hover H6, могат да се определят като най-надеждните, популярни и авторитетни модели. Тенденцията от минали години показва, че те се превръщат и в най-продаваните модели през следващата година.

През 2012 г. моделът Hover стана шампион по продажби за 10-а поредна година в SUV сегмента с общо 280 000 реализирани автомобила и ръст от 71% в сравнение с предходната година.

В средата на м. януари 2013 г. Great Wall Hover отбеляза пореден рекорд с 6-ото място на финала на най-трудното състезание в света – рали Дакар 2013. В 4-ото си участие в надпреварата тимът на Great Wall се доказа със завидни резултати, нареждайки се до доказани световноизвестни марки.

Малко по-рано през тази година Great Wall Motors, които съвместно с българската компания Литекс Моторс произвеждат автомобили Great Wall в завода край Ловеч, обяви финансовите си резултати за 2012 г. Автомобилният гигант е регистрирал 62.6% ръст на печалбата. По последни данни през 2012 г. са били реализирани 620 000 автомобила. Този резултат носи на Great Wall Motors 28% ръст в продажбите за годината. През новата 2013 година Great Wall Motors си поставя за цел да продаде общо 700 000 автомобила.

One Comment