Рали Дакар / Рали Новини

Great Wall Hover с 6-ото място на финала на рали Дакар 2013

На 19 януари приключи най-трудното състезание в света – рали Дакар 2013. След 2 седмици оспорвана надпревара Great Wall Hover / Haval постави рекорд в историята на своето представяне, като затвърди резултата си от миналата година. Тимът на Great Wall завърши 6-и, наред с доказали се автомобилни марки в надпреварата.

Последният етап от състезанието не беше труден, но за сметка на това – напрегнат, тъй като беше решаващ за крайното класиране. Пилотите на Great Wall Hover – Соуса и Йонг завършиха съответно 8-и и 12-и в него. След изчисляване на резултатите в крайното класиране португалецът се изкачи до рекордното за неговото участие 6-о място, а съотборникът му Йонг завърши състезанието 19-и, постигайки най-доброто си представяне досега.

По време на рали Дакар 2013 пилотът Карлос Соуса показваше стабилност във всеки един етап и се доказа като един напълно подготвен състезател. Джоу Йонг от своя страна бележеше напредък след всеки изминал ден от надпреварата и успя да завърши два пъти в топ 10 по време на втората половина от Дакар, което лично за него е безпрецедентен успех.

На специална пресконференция през декември Great Wall представи своята кола за рали Дакар 2013, базирана на успешния SUV модел Great Wall Hover. И тази година екипът на марката не изневери на класическото червено, което е в унисон със състезателния дух на рали Дакар. Моделът Hover Дакар е с леки промени в структурата на купето и окачването, както и подобрения на двигателя. Това повиши функционалността на автомобила спрямо изискванията на тежко състезание като рали Дакар.

През 2013 г. Great Wall Motors са единственият представител на Китай на рали Дакар.

2 Comments