Рали Дакар / Рали Новини

Great Wall спря програмата си за рали Дакар

great_wall_haval_dakar_2015Малко изненадващо, китайският автомобилен производител Great Wall реши да прекрати програмата си за участие в рали Дакар. Плановете на китайците към оф-роуда за момента ще включват единствено участия в национални рали-рейд състезания. Новината наистина е изненадваща, тъй като състезателните машини Haval се представят повече от прилично в най-голямото рали на света, като винаги са в топ 10 на класирането, а тази година Карлос Соуса дори постигна първата етапна победа за Great Wall в рали Дакар.

Все още информацията не е официална, но е видно, че Haval болидите липсват в стартовия списък на Дакар 2015. Осведомени източници твърдят, че за момента идеята на Great Wall не е да се откаже тотално от рали Дакар, а по-скоро да се анализират участията в последните години и евентуално да се завърнат след време с още по-амбициозен проект. дотогава, двете машини с трилитров битурбо дизел ще бъдат пускани на значими локални надпревари като China great Rally.

Решението на Great Wall вече е било дискутирано с организаторите на Дакар, както и с филип Гаш, чиито тим подготвяше и поддържаше машините за пустинния маратон. Че нещо се случва започна да става ясно, след като тим лидерът Карлос Соуса през лятото премина в Mitsubishi Petrobras. Преди дни получихме информация, че другият топ пилот на Great Wall – Кристиан Лавией ще се състезава за Overdrive Racing с toyota Hilux.

Comments are closed.