Международни / Рали Новини

Холовчиц спечели Baja Poland 2014, Блазусяк… с Toyota

baja_poland_2014_winnerКшищоф Холовчиц (X-Radi Mini All4 Racing) победи в Baja Poland 2014. Тридневната надпревара в Полша е 8-и кръг от Световния крос-кънтри шампионат на FIA, а това е 4-та победа на поляка на роден терен. Състезанието, което се проведе на отсечки, използвани и от легендарното рали Breslau това лято, трябваше да предложи 530 състезателни километра на участниците, но последният етап бе отменен заради проливен дъжд.

Холовчиц с новия си навигатор Хавиер Пансери спечели три от четирите отсечки на Baja Poland 2014 и изпревари своя сънародник и легенда от ски-скока Адам Малиш. Полската доминация на роден терен затвърди Мартин Качмарски (Mini X-Raid). Претендентите за Световната купа Владимир Василиев и Насър Ал Атия не успяха да завършат състезанието заради повреди, като оставят статукво за купата в полза на руския пилот на G-Energy.

baja_poland_2014_taddyПриятна изненада на Baja Poland 2014 предложи суперзвездата на световното ендуро Тадеуш Блазусяк. Полският моторист, изгрял на Erzbergrodeo през 2007 година стартира в Полша, но зад волана на автомобил Toyota Overdrive. Нещо повече – Тади завърши 10-ти в суперспециалния откриващ етап на Baja Poland 2014. Ще припомним, че дебютът на Блазусяк в рали рейда бе преди 2 години в Desafio Litoral – кръг от Dakar Series в Аржентина, Тогава, обаче, Тади бе с „конвенционално“ за него возило – мотоциклет KTM.

Comments are closed.