Outdoor / кемпери и каравани / Рали Дакар / Рали Новини

Honda избра кемперите Laika за рали Дакар 2015

laika_camper_honda_hrc_dakar_2015_1Италианският производител на кемпери Laika е официален партньор на Honda HRC за рали Дакар 2015. Компанията достави 5 нови кемпера за пилотите на японския мотоциклетен производител, които ще бъдат техни домове и офиси на колела по време на двуседмичния мегамаратон в Южна Америка.

За рали Дакар 2015, пилотите на Honda ще ползват полуинтегрирани кемпери Laika Ecovip 309, на базата на Fiat Ducato, както и алковни Laika Kreos 3001, разработени на шаси Iveco Daily. Макар двата модела кемпери Laika да са доста различни един от друг, те ще бъдат с всички екстри, предлагани от италианския производител, с идеята на състезателите да е еднакво комфортно и в пустинята, и на 4000 метра надморска височина в Андите. Освен за почивка след тежките етапи, кемперите ще са много подходящи като място за усамотение, в което Елдер Родригес, Хоан Бареда, Пауло Гончалвес, Йеремиа Исраел и Лая Санц ще могат на спокойствие да подготвят роудбука си за следващия ден.

laika_camper_honda_hrc_dakar_2015_3“За първи път HRC си партнира с производител на кемпери“, заявява тим мениджърът на Honda Марко Бианки. „Избрахме Laika заради качеството на продуктите им и разнообразната гама. HRC има нужда от превозни средства, които са се доказали при тестове в тежки климатични условия и при различен тип терени. Моделите на Laika, които избрахме, са с оптималните характеристики, нужни за комфорта на отбора ни, по време на такова тежко състезание като рали Дакар“.

laika_camper_honda_hrc_dakar_2015_2“Рали Дакар 2015 е ново предизвикателство за Laika“, отбелязва Ян де Хаас, генерален мениджър на италианския производител. “ Кемперите Laika са оборудвани така, че да издържат на различните климатични условия в Южна Америка. Много сме щастливи, че сме спонсори на Honda HRC – един от най-известните отбори в света, с едни от най-добрите пилоти. Пожелаваме им успех!“

Comments are closed.