АВТО 4x4 / премиери

Honda на автосалона в Париж

honda_hr_v_cr_v_parisНа автомобилния салон в Париж, който вече тече, Honda представя разнообразна гама от нови и интересни модели. Извън леките коли Jazz и Civic (в няколко варианта), интерес за феновете на SUV моделите ще представляват HR-V и CR-V.

Honda HR-V

Новият Honda HR-V е отговорът на японците към бързо нарастващия интерес на клиентите в сегмента на малките SUV на Стария континент. Уникалният дизайн на прототипа HR-V е близък до този на купетата, с остри динамични линии. HR-V е с централно разположен резервоар, за да създаде една от най-просторните и адаптивни каросерии сред малките SUV. Концепцията Honda Magic Seats дава традиционната гъвкавост и много възможности да конфигурация на седалките, с възможност за постигане на равен под, удобен за товарене на по-обемни предмети.

honda_hr_v_cr_v_paris (1)Honda HR-V е със задвижване на предните колела, дизелов 1.6-литров i-DTEC или бензинов 1.5 л i-VTEC от серията Earth Dreams Technology. Двата двигателя са куплирани стандартно с 6-степенна механична трансмисия, а бензиновият може да се поръча и с полуавтоматичната CVT трансмисия.

Новият европейски Honda HR-V ще се продава на Стария континент през лятото на 2015г.

Honda CR-V

Най-продаваният SUV на марката – Honda CR-V, се представя в Париж с доста подобрения във визуално отношение – нови брони и модифицирани фарове за мъгла, както и множество нови декоративни елементи. Подобрения има по радиаторната решетка отпред, а отзад са нови комбинираните LED светлини, с освежен дизайн е задният капак и подобрения по бронята.

honda_hr_v_cr_v_paris (2)По-важните новости се намират под предния капак. От пролетта на 2015 г. Honda CR-V ще се предлага с по-мощен дизелов двигател и по избор с 9-степенна автоматична предавателна кутия. CR-V със задвижване на 4-те колела ще бъде с по-мощен 1.6-литров i-DTEC двигател с 4-цилиндъра от серията Earth Dreams Technology. Следващата генерация на този агрегат ще има по-добра производителност и по-ниско ниво на вредни емисии CO2, което го прави двигателят с едно от най-добрите съотношения на мощност към ефективност. За CR-V този нов двигател ще замени предишния дизелов 2.2 л i-DTEC.

Comments are closed.