АВТО 4x4 / премиери

Hyundai ix45 Tucson наследява ix35

Hyundai_ix45_Tucson_conceptСлед подгряващата снимка от миналата седмица, концепцията Hyundai ix45 Tucson бе представена официално преди дебюта си на автомобилния салон в Женева на 3 март. Моделът, който ще наследи актуалния ix35, е с дизайн дело на Петер Шрайер, отговарящ за цялостната визия на Hyundai Motor Group.

Hyundai ix45 Tucson доста напомня на по-големия Santa Fe, като има спортен и атлетичен вид. Отпред отличителната трапецовидна решетка е свързана с фаровете, създавайки силово излъчване.

Hyundai_ix45_Tucson_concept (4)Hyundai ix45 Tucson ще е първият модел използвал новата платформа, разработена от концерна Hyundai. На нея се дължат не само по-красивите пропорции, но и увеличеното вътрешно пространство. Дължината е 4,48 м и въпреки нея пасажерите на първия и на втория ред се радват на повече от достатъчно пространство. Обемът на багажника е 541 литра. Интериорът е променен спрямо този на ix35, като вече откриваме голям тъчскрийн дисплей и други интересни подобрения.

Що се отнася до двигателната гама, новият Hyundai ix45 Tucson за Европа ще се предлага с 1,6-литров бензинов двигател в атмосферна и турбо версия с мощност съответно 135 и 176 к.с. Дизеловите агрегати ще са 1,7-литров със 115 к.с. и двулитров с два варианта на мощността – 136 или 184 к.с.

Производството на новия модел ще започне малко по-късно тази година в завода на марката в Чехия.

Comments are closed.