АВТО 4x4 / премиери

Hyundai Santa Fe отбеляза глобалната си премиера

Hyundai Santa Fe отбелязва световна премиера на изцяло новото си поколение. Корейският SUV е с радикално променен дизайн, по-голямо вътрешно пространство и редица иновации.

За първата цялостна промяна на модела от 2018 г. насам, корейците следват необичайна стратегия по отношение на дизайна. Квадратитата форма и дългото междуосие на новия модел подсказват че е подходящ за различни терени.

Интериорът на новия Hyundai Santa Fe е в унисон с екстериора, като подчертава хоризонтални и вертикални дизайнерски елементи. Акцент в купето са възможността за безжично зареждане за два смартфона и панорамен извит дисплей. Последниятобхваща 12,3-инчовия цифров клъстер и информационно-развлекателната система.

С по-дълго междуосие, кросоувърът щe предлага по-голямо вътрешно пространство. Втория и третият ред са напълно сгъваеми.  Увеличено е  мястото за краката, както и височината над главата за задните два реда места.

В Европа Hyundai Santa Fe ще се предлага с две опции за задвижване. С 1,6-литров хибрид с турбокомпресор (1.6T GDI HEV – 6AT) или бензинов 1,6-литров Plug-in хибрид с турбокомпресор (1.6T GDI PHEV – 6AT). Вторият е с максимална мощност от 160 к.с. и максимален въртящ момент от 270 Нм.

Новият Santa Fe е добре оборудван с много функции за безопасност и помощ при шофиране. Повече за тях може да разберете при колегите от Авто OFFNews: https://auto.offnews.bg/news/Novini_1/Svetovna-premiera-za-noviia-Hyundai-Santa-FE_39761.html

Comments are closed.