АВТО 4x4 / тунинг

И Carlsson „барна“ Mercedes G63 AMG 6×6

carlsson_mercedes_g63_amg_6x6Макар Mercedes G63 AMG 6×6 да се появи на пазара сравнително скоро и като цяло се произвежда в доста лимитирана серия, доста тунинг компании решиха да го доработят и да въплътят своите виждания за маниашката триоска.

След като фирми като Brabus, Mansory, Texas Armoring и дори Dartz представиха свои версии на всъдехода, сега наред са специалистите от немската компания Carlsson, познати с масираното използване на механични компресори в своите творения.

Макар на външен вид доработеният Mercedes G63 AMG 6×6 да не е променян, интериорът и технологиите са здраво пипнати. Клиентите ще могат да поръчат уникална кабина с премиум тапицерия от кожа и алкантара, както и карбонови и алуминиеви детайли, спортни педали, осветени степенки и дори кожени стелки.

По-сериозна е работата в двигателния отсек на Mercedes G63 AMG 6×6, където специалистите на Carlsson са добавили тунинг кита CK63 с оптимизиран компютър за управление на мотора. С него, 5,5-литровият V8 постига 650 к.с. и 900 Нм или увеличение на динамиката съответно със 106 „коня“ и 140 Нм.

Comments are closed.