АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / концепции

И Great Wall в SUV-купе лигата с Haval Concept SUV Coupe

Great Wall Haval Concept SUV CoupeHaval Concept SUV Coupe е предложението на китайския автомобилен производител Great Wall Motors за „домашния“ автомобилен салон в Пекин. Концепцията, подобно на представения по-рано Mercedes MLC, представлява SUV с дизайна на купе и определено е един от моделите, с който китайците дават достоен отпор на лавината от европейски нови модели.

Haval Concept SUV Coupe ни дава представа за бъдещия сериен купе – кросоувър, който ще се казва Haval Sport или Haval Coupe. Тук следва да уточним, че Great Wall преди година реши да отдели Haval като отделна марка, която да се развива в посока на SUV модели от всякакъв сегмент и калибър. Създателите на концепта го описват като „SUV с много добри крос-кънтри показатели, с гени на спортна кола и комфорт и лукс на лимузина“.

Купето с повишена проходимост определено изглежда доста добре, с агресивна предница, тънки предни светлини, модерна и балансирана задна част, както и масивни джанти с 5 спици.Макар да не бяха оповестени детайлни технически данни за Haval Concept SUV Coupe, стана ясно, че концептът е с плъгин хибридно задвижване и 4х4 система, а обещаният комбиниран разход е едва 2,2 л/ 100 км.

Все още не е ясно кога ще видим сериен вариант на Haval Concept SUV Coupe и дали той ще се предлага и на пазари извън Китай. Слуховете са за пазарно лансиране още през 2015 година, а задвижващите агрегати ще са бензинови и дизелови с турбо и обем от 2 до 3 литра.

 

Comments are closed.