Рали Дакар / Рали Новини

И Стефан Петерханзел с Peugeot на рали Дакар 2015!

peterhansel_peugeot_dakar_2015_1Стефан Петерханзел се присъединява към отбора на Peugeot за рали Дакар 2015! Новината бе потвърдена официално, след като 11-кратният победител в пустинния маратон прекрати договора си с X-Raid и най-вече с Monster Energy. Така, французинът ще се присъедини към сънародника си и 5-кратен шампион с мотоциклет в рали Дакар Сирил Депре и WRC ветеранът и първенец от южноамериканския Дакар през 2010 година Карлос Сайнц.

Стефан Петерханзел ще е зад волана на трети болид Peugeot 2008 DKR, а негов копилот неизменно ще е Жан-Пол Котре, с когото Петерханзел постигна всичките си победи на 4 колела. Тестовете на новия болид на Peugeot започват през юли, като Петерханзел ще участва активно в сесиите, които най-вероятно ще се проведат в Мароко.

Според запознати, след първата серия тестове на новия Peugeot 2008 DKR, ще има втора такава в началото на септември, а най-вероятно новозавърналият френски тим ще вземе участие в рали „Мароко“, където за първи път ще се сблъска с основните си конкуренти от X-Raid Mini и Toyota Overdrive. Както вече споменахме, Петерханзел ще разчита на Котре за копилот, а за Карлос Сайнц се знае, че отново ще кара със сънародника си Лукас Круз, който доскоро навигираше на Насър Ал Атия. Все още няма яснота, кой ще сподели кабината на третото Peugeot 2008 DKR със Сирил Депре.

peterhansel_peugeot_dakar_2015_soapboxМежду другото, дебютът в състезание за новия си тим Peugeot, Петерханзел направи заедно с Депре в… Red Bull Soap Box надпревара в Париж. Забавната надпревара със самоделки скоро ще има и свое издание в София, за което ще ви разкажем по-подробно.

Comments are closed.