АВТО 4x4 / концепции

Идва осмото поколение на работягата Toyota Hilux

2016_toyota_hilux_leaked_1Легендарният работен кон Toyota Hilux е на път към своето осмо поколение. Пикапът на японците вече се тества усилено, а наскоро в интернет изтекоха снимки и спецификации на новата машина. Това, което виждаме от малкото снимки на бъдещия Toyota Hilux е, че както в предната, така и в задната част има доста прилики със североамериканския братовчед Toyota Tacoma, който бе представен в Детройт през зимата.

2016_toyota_hilux_leaked_2Предницата на заснетия модел е с нови фарове, подобни на Tacoma, а хромираната решетка е разтеглена и завършва с дневни LED светлини. Колесните арки са по-раздути, отколкото в предходното поколение, а изглежда задните врати са малко по-дълги, което би означавало повече простор в купето. На снимката явно е някоя от топ модификациите на Toyota Hilux, тъй като виждаме свежи лети джанти и редица хромирани акценти.

2016_toyota_hilux_leaked_3В интериора на новия Toyota Hilux 2016 откриваме подобен на таблет тъчскрийн монитор, който изглежда подвижен и явно няма да е напълно вграден в централната конзола.

Що се отнася до двигателната гама на бъдещия Toyota Hilux, изтече информация, че настоящите 2,5 и 3-литрови дизели ще бъдат заменени с малко по-компактни, с работен обем съответно 2,4 и 2,8 литра. В първия случай ще има два варианта на максималната мощност – 150 и 167 конски сили, а при по-големия агрегат се очакват 177 к.с. Очаква се моделът да се предлага с 5- и 6-степенна механична скоростна кутия, както и 6-степенен автоматик. В някои модификации, ще има няколко режима на работа на двигателя, включващи екологичен и Power режим.

2016_toyota_hilux_leaked_5Новото поколение Toyota Hilux ще се появи на пазара може би през лятото, а производството му ще е в завода на марката в Тайланд. В тайландско издание вече изтече и официална рекламна снимка на работягата (в ляво).

Comments are closed.