АВТО 4x4 / премиери

Infiniti ESQ: по-луксозен Juke за Китай

infiniti_esq_juke_1Nissan подготвя версия на компактния си кросоувър Juke под иметo Infiniti ESQ за китайския пазар. Моделът ще бъде представен в Страната на изгряващото слънце по-късно тази година и ще се отличава по едва неколцина неща.

Infiniti ESQ ще бъде базиран конкретно на Nissan Juke Nismo, но ще е с малко по-различна предна решетка и нови 18-инчови джанти. Очакват се и някои други козметични промени, за да може по-скъпата версия да се отличава от братовчеда си.

infiniti_esq_juke_2В Китай вече успяха да щракнат папарашка снимка на новия Infiniti ESQ, като интересното е, че предсерийният модел все още няма отличителни табели нито на луксозния, нито на по-масовия бранд на японците. Все пак, запознати твърдят, че за местния пазар е предвидена версия с логото на по-луксозната марка.

Infiniti ESQ ще се задвижва от познатия 1,6-литров бензинов турбомотор с 200 к.с. и 250 Нм. Скоростната кутия ще е безстепенна CVT, а задвижването ще е на четирите колела. Производството на модела ще се извършва в завода, джоинт венчър Dongfeng-Nissan, а продажбите стартират в края на годината.

Comments are closed.