АВТО 4x4 / премиери

Infiniti FX Sebastian Vettel ще бъде произведен в 200 бройки

Infiniti FX Sebastian Vettel, показан за първи път като концепция на Автосалона във Франкфурт миналата година, ще бъде произведен в лимитирана серия от 200 екземпляра, предназначени за европейските и близкоизточните пазари. Това съобщи вицепрезидентът на луксозната марка за Европа и Близкия изток Бернар Лоре.

Производственият вариант ще притежава мощността от 420 к.с. на концептуалния модел, което ще го превърне в най-мощното Infiniti, продавано от европейското подразделение на компанията. Макар цената му все още да не е уточнена, той ще бъде и най-скъпият.

Кросоувърът е създаден в сътрудничество между световния шампион във Формула 1 с Red Bull Racing и глобален посланик на марката Себастиан Фетел и главния творчески директор на Infiniti Широ Накамура. Със своите усъвършенствани технологии, леките компоненти и характеристики като задно активно управление за по-голяма подвижност V8 FX50S Premium – настоящия флагман и най-продаваният модел на японците на някои пазари, осигурява идеалната начална точка за Infiniti FX Sebastian Vettel. Промените, включващи  увеличена мощност, по-дълги скорости, по-голяма притискателна сила и по-ниско и по-твърдо окачване, превръщат тази вече спортна кола в сегмента на кросоувърите в истински суперавтомобил.
Вече се приемат заявки от купувачи, а първите доставки ще бъдат осъществени в началото на 2013 г.

Comments are closed.