АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / концепции

Infiniti QX30 – не Juke, a GLA (галерия)

infiniti_qx30_concept_debut (3)Концептуалният кросоувър Infiniti QX30 отбеляза световната си премиера на международното автомобилно изложение в Женева. Концепцията ще се превърне в сериен модел догодина, който, както ни уверяват от Infiniti ще прилича почти напълно на представения прототип.

Infiniti QX30 е високопроходимо развитие на концептуалния хечбек Q30, като за разлика от него е с големи 21-инчови колела, повишен клирънс и защитни кори по купето. дизайнът, разбира се, е в стил SUV-купе, с динамични и атлетични форми, а за окраска е избран цвят „течен метал“. Кросоувърът е със стилна предница, двойна изпускателна система и LED светлини отпред и отзад.

infiniti_qx30_concept_debut (14)Четириместният интериор на Infiniti QX30 е оборудван с двуцветни кожени седалки и LED-амбиентно осветление. Воланът на концепта е с „отрязан“ долен край и лъскави черни детайли.

За задвижването на Infiniti QX30 се грижи турбо-бензинов 2-литров, 4-цилиндров агрегат, куплиран със 7-степенна автоматична трансмисия. Говорителите на Infiniti не споделиха повече за мощността, но потвърдиха, че продуктовият вариант ще се предлага с набор от бензинови и дизелови двигатели, предно или 4х4 задвижване. Серийната версия на кросоувъра ще използва платформата MFA на Mercedes-Benz, което ще рече, че Infiniti QX30 ще има доста общи неща с Mercedes GLA и А-клас, а не с Nissan Juke, както бяхме писали по-рано.

Comments are closed.