АВТО 4x4

Infiniti FX получи промени за моделната 2012 година

След четири успешни години, Infiniti FX получи промяна за моделната 2012. Новите модификации на кросоувъра ще се предлагат на непроменени цени спрямо предходния модел. FX, модел 2012, който прилича повече на спортен автомобил, отколкото на кросоувър, е с промени на дизайна на предницата, нови цветове и нови алуминиеви джанти.

Спортното усещане е още по-силно при GT и GT Premium версиите благодарение на новите 20-инчови алуминиеви джанти с по 5 двойни спици. При S версиите се запазват отличителните 21-инчови джанти сред много други характеристики, насочени към пътното поведение, като активно управление на задните колела (Rear Active Steering).

Гамата FX за 2012 г. включва четири нива на оборудване. FX37 GT (110 530 лв.) е задвижван от 3,7-литров бензинов V6 двигател с 320 к.с. на Infiniti. Базовият FX30d се отличава с по-ниски емисии на CO2, 3,0-литров дизелов V6 двигател с 238 к.с. и 550 Nm въртящ момент.

Версиите S са подчертано по-спортни и се предлагат с активно управление на задните колела – Rear Active Steering (с изключение на FX37), и непрекъснат контрол на съпротивлението на амортисьорите – Continuous Damping Control. Отличават се с 21-инчови алуминиеви джанти, фарове от опушено стъкло, червена емблема S и тъмно хромово покритие на външните отвори за въздух и праговете. Цената на FX37 S е 115 415 лв., а на дизеловия FX30d S – 115 630 лв.

Premium версиите на GT и S са с много глезотии в стандартното оборудване, като модерни системи за навигация и развлечение и набор от функции за безопасност като системата за предотвратяване на напускане на лентата (Lane Departure Prevention. Premium моделите се предлагат с бензинов или дизелов V6 двигател, а 5,0-литровият V8 двигател с 390 к. с. на флагмана FX50 е достъпен с варианта S Premium

FX е оборудван с интелигентната система за задвижване на всички колела, както и със 7-степенна автоматична скоростна кутия с адаптивен контрол на смяната на предавките.

Както бе обявено на Автомобилното изложение в Женева през месец март, вече се приемат предварителни поръчки за най-доброто предложение от гамата – FX версия Vettel. От модела с V8 двигател с 420 к.с. в световен мащаб ще бъдат произведени само 200 броя, като първите доставки се предвиждат за 2013 г.

Comments are closed.