Международни / Рали Новини

Italian Baja 2012: старт на Световния крос-кънтри шампионат

От 15 до 18 март ще се проведе Italian Baja 2012, първият кръг от Световния крос-кънтри шампионат. Състезанието с над 20-годишна история за пореден път ще привлече част от световния елит в рали-рейда. На старта ще застанат 64 автомобила, 3 камиона, 5 мотоциклета и 7 ATV-четириколки, като сред пилотите им се открояват доста известни и интересни имена.

Бившият Световен шампион от 2004 г Халифа Султан Ал Мотаиви от Дубай ще стартира с X-raid Mini All4 Racing, в конкуренцията на още един световен шампион – руснакът Борис Гадашин, който ще бъде заедно със съотборниците си Богдан Новицки и Владимир Василев зад волана на G-Force Proto.

Бившият WRC-пилот Тони Гардемайстер от Финландия ще застане на старта с Mitsubishi, а световният шампион на FIA в клас Т2 Иля Кузнецов ще е зад волана на новия SAM Mercedes 35CC. Холандецът Петер Ван Меркщан ще дебютира с новия Toyota Hilux от Overdrive / Toyota South Africa, с какъвто Жиниел Де Вилиерс стаба трети в рали “Дакар”.

Сред другите известни имена, които ще вземат участие в Italian Baja 2012 са бившият световен шампион по ски скок Адам Мали от Полша (който дебютира успешно в “Дакар”), организаторът на Hungarian Baja Золтан Гарамьогли, Мирослав Заплетал от Чехия с BMW X3CC, най-добрият украински пилот (и почитател на списание OFF-road.BG) Вадим Нестерчук и други. След знаменателния си успех в рали “Дакар” ще видим и Great Wall Hover в ръцете на италианеца Рикардо Милацо.

При мотоциклетите ще видим участника от „Australasian Safari“ и “дакар” Мануел Лучезе, а в клас ATV голямата звезда Дмитри Павлов, който победи Петър Ценков и Младен Вачков в рали “Мароко”.

Снимки: www.carolineteam.pl

Comments are closed.