АВТО 4x4 / концепции

Изтекоха снимки на концептуалния Chevrolet Niva

chevrolet_niva_concept_leaked_1Снимки на бъдещият Chevrolet Niva изтекоха броени дни преди официалната премиера на концептуалния всъдеход, който ще видим на Московския автосалон. Според доверени източници снимките са авторски и са публикувани в руското списание Russian Autoreview.

Краткото описание към изтеклите снимки на Chevrolet Niva гласи, че возилото ще е с дължина 4316 мм, което е с 260 мм повече от тази на настоящия модел. Машината остава със зависимото си задно окачване, а отпред вече е с модерни McPherson амортисьори с пружини. Концептът е с перманентно 4х4 задвижване, а агрегатът му е атмосферен, 1,8-литров бензинов Peugeot с максимална мощност 136 к.с. За сметка на това, 5-степенната механична скоростна кутия, монтирана на Chevrolet Niva ще е GМ. Според източниците на изтеклите снимки не са разработвани дизелови варианти, тъй като цената на проекта е прекалено висока.

Допълнителното заводско оборудване на концепта включва шнорхел, подкартерна защита, багажник за покрива с монтирана на него резервна гума и 16-инчови оф-роуд гуми. Chevrolet Niva ще бъде показан официално утре на Московското автоизложение, а по всичко личи, че може да вярваме на кадрите, предвид показаните тийзър картинки преди няколко дни.

Comments are closed.