Рали Дакар / Рали Новини

Изцяло дамски екипаж на старта на рали Дакар 2015

Catherine_Houlès_Sandrine_Ridet_women_team_dakar_2015Сред 138 автомобила, очаквани на старта на рали Дакар 2015, Катрин Уле и Сандрин Риде (Catherine Houlès, Sandrine Ridet) ще бъдат единственият изцяло дамски екипаж в надпреварата. Двете газели се надяват да оцелеят в земите на пумите и да стигнат до финалната арка в Буенос Айрес след 2 безмилостни седмици.

За да оцелеят в рали Дакар 2015, Катрин и Сандрин ще разчитат на техния Zouzou – автомобил Isuzu 4×4. Пилотът на машината Катрин е с 12 участия в дамската надпревара Rallye des Gazelles, където има 5 подиума и дори победа през 2008 г. Мисля, че няма да е лесно през нито един ден, наистина очакваме тежко състезание“, заявява Катрин.

Бившата състезателка по езда, обаче, е оптимистично настроена: „в нашия отбор всичко е като в един мъжки тим, с единствената разлика, че ние сме жени! Може би не сме толкова силни физически, но това, което ще ни да ва сила е вниманието и старанието. Като например да избягваме използването на лопати в пясъка. След като нямаме тестостерон, знаем как да бъдем по-търпеливи и разумни“, шеговито заключава състезателката.

Ако успеят да завършат рали Дакар 2015, Катрин и Сандрин ще бъдат вторият дамски тим, видял финала на надпреварата, откакто тя се провежа в Южна Америка. Преди тях това сториха Флоранс Бурньон и Клеманс Жойо през 2009 година.

Comments are closed.