АВТО 4x4 / концепции

Jeep B-SUV ще става за оф-роуд

В продължение по темата за новостите около Jeep, както е известно, компанията работи върху изцяло нов кросоувър, известен като Jeep B-SUV. Както подсказва и името, става въпрос за компактен всъдеход, който ще е върху някоя от новите платформи на Fiat.

Много хора считат, че Jeep B-SUV ще бъде лайфстайл возило за града, тъй като ще използва най-вероятно базата на компактните хечбеци на Alfa Romeo, но за щастие на заклетите фенове на американската марка, това няма да е съвсем вярно. Според австралийското автомобилно издание CarAdvice, поне една от версиите на Jeep B-SUV ще бъде пригодена за сериозен оф-роуд. Или казано иначе, ще получи защити, гуми за пресечен терен и адекватен ход на окачването.

Тази информация също е тълкувана от изказване на президента на Jeep Майк Манлий, който иска да увери феновете на марката, че тя няма да започне да прави нежни градски возила. Манлий също твърдо отрече, че за Jeep B-SUV ще бъде използвана платформата на новия Fiat Panda.

Манлий твърди, че рхитектурата ще е на Fiat, но тя ще бъде променена така, че бъдещият мъник да е чистокръвен Jeep. Естествено, ограниченията в В-сегмента са явни и няма как да се постигне клирънса и проходимостта на SUV от D-сегмента като Grand Cherokee. Но ще видим 100% Jeep.

Comments are closed.