АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / тунинг

Jeep Grand Cherokee SRT с ултра допинг от GeigerCars

jeep_grand_cherokee_srt_geigercars_718hpДокато тръпнем в очакване дали Chrysler ще даде зелена светлина на Jeep Grand Cherokee Trackhawk с над 700 конски сили, немската тунинг фирма GeigerCars вече успя да свърши тази работа.

Специалистите на GeigerCars се концентрираха върху Jeep Grand Cherokee SRT, превръщайки го в страховит звяр на шосето. Най-значимите подобрения са по двигателя и така 6.4-литровото Hemi V8  на „индианеца“ вече разполага с нови бутала, оптимизиран бордови компютър и 2.9-литров компресор. Подобрението изстисква от агрегата впечатляващите 718 к.с. и „ченето-да-ти-падне“ въртящ момент от 776 Нм. Ускорението в диапазона 0-100 е за отличните за габаритите на возилото 3.9 секунди, а максималната скорост е 295 км/ч.

jeep_grand_cherokee_srt_geigercars_718hp (1)Окачването на Jeep Grand Cherokee SRT, обаче, също е претърпяло модификации като задължителните нови пружини и по-здрава стабилизираща щанга. GeigerCars са се погрижили да има радост и за окото с 22-инчови джанти и специално фолио за купето за фантастичен матов ефект.

Желаещите да подкарат подобрената версия на Jeep Grand Cherokee SRT, обаче, ще трябва да бръкнат и дълбоко в портфейла. Модификациите на този жребец добавят още близо 23 000 евро към базовата цена на модела.

Comments are closed.