АВТО 4x4 / бизнес

Jeep Grand Cherokee Trackhawk с Hellcat двигател?

jeep_grand_cherokee_trackhawk_srtСпоред доверени източници през 2017 година ще бъде представен нов модел Jeep Grand Cherokee Trackhawk. Тази информация се появи, след като Chrysler патентова името Trackhawk миналата есен и се очаква това да е добавка към много наточена версия на „Гранда“.

Всъщност, много е възможно Jeep Grand Cherokee Trackhawk да представлява прекръстена версия на настоящия Grand Cherokee SRT. Като резултат очакваме моделът да бъде задвижван от познатия 6.4-литров HEMI V8 агрегат, който развива 475 к.с. и 637 Nm. С този двигател настоящият модел ускорява до 100 км/ч от място за по-малко от 5 секунди и развива максимална скорост от 257 км/ч.

Ако това не ви се вижда достатъчно мощно, Jeep Grand Cherokee Trackhawk най-вероятно ще се предлага и с 6.2-литров V8 със суперчарджър, който задвижва Dodge Charger и Challenger SRT Hellcat. Той развива 707 к.с. и 880 Nm в гореспоменатите модели, но най-вероятно инженерите ще изпитат затруднения с обгрижването на толкова много мощност в Grand Cherokee. Като резултат те сигурно ще ограничат електронно въртящия момент или ще заздравят 4х4 системата.

Много е възможно също така настоящият SRT (на снимката) да запази названието си, а Trackhawk да е „връх на върха на сладоледа“ за спортната версия на всъдехода. В изказване от миналата есен, босът на Jeep Майк Менли твърдо заяви, че компанията трябва да предлага по-голямо разнообразие от SRT модификации на моделите си, включително и суперспособен флагман.

Comments are closed.