Интересно / събития

Jeep и Ram Trucks с два рекорда за „Гинес“ (видео)

jeep_ram_fca_guiness_world_records_2015_2В рамките на 10 дни, марките Ram и Jeep постигнаха два световни рекорда за книгата на Гинес. И в двата случая става въпрос за най-многобройните паради с возила на всеки от производителите под шапката на FCA, постигнати съответно на 18 април тази година (Ram) и тази неделя (Jeep).

На 18 април 451 собственици на пикапи Ram от 7 американски щата и Канада се събраха в Арлингтън, Тексас, за да направят зрелищен парад и да подобрят предишния рекорд на Гинес за подобно събитие. Акцията бе част от съпътстващата програма на 50-тите награди на Академията за кънтри музика в САЩ. Походът, с дължина около 6 км, сам по себе си бе съпътстван от други шоута като мачакне на коли от знаменития монстър трък Raminator, който сам по себе си вече е световен рекордьор в Книгата на рекордите.

jeep_ram_fca_guiness_world_records_2015_1На 12-ият годишен Jeep Beach фестивал през изминалия уикенд, производителят на всъдеходи се отчете с втория подобен рекорд за Гинес, след като 1846 возила Jeep бяха строени за почетен парад на знаменитата писта Daytona International Speedway. Предишният рекорд от 1106 всъдехода Jeep, събрани на парад, бе поставен през 2001 година на фестивала Bantam Jeep, отново в САЩ. По традиция, фестивалът Jeep Beach се прави на плажа в Дайтона, но заради многобройните возила тази година е бил преместен на пистата край града.

Comments are closed.