АВТО 4x4

Jeep представи официално концептите си за Moab Easter Jeep Safari (галерия)

От ретро до SRT – това включва гамата концепти на Jeep за оф-роуд фестивала Moab Easter Jeep Safari, която бе представена официално днес. Линията включва Jeep Grand Cherokee Trailhawk, Wrangler Apache, Mighty FC, Wrangler Traildozer и J-12.

Grand Cherokee Trailhawk е с нова бяла боя с червени акценти и 18-инчови лети джанти с гуми Goodyear Wrangler SilentArmor.

Wrangler Apache е с 6,4-литров HEMI V8 с 470 к.с. и 637 Нм. Звярът е с броня Stinger отпред, 4,5-инчов лифт на окачването, лебедка Warn и мостове Mopar Pro 60.

Mighty FC е поглед към модела Forward Control от 60-те години на миналия век. Концептът е изграден на базата на Wrangler Rubicon и е с компоненти и части от кита за конверсия Mopar JK-8. Сред основните акценти са кожените седалки Katzkin, товарен отсек, 17-инчови бедлок джанти и 40-инчови оф-роуд гуми.

J-12 е вдъхновен от култовия Gladiator, произвеждан също през 60-те. В основата си това е удължен JK-8 пикап с уникална предница и 3-инчов лифт.

Wrangler Traildozer е разработен съвместно с American Expedition Vehicles. И той е с 6,4-литров HEMI V8, както и с мостове Dana 44 с електронен блокаж, усилени брони, лебедка Warn и 37-инчови гуми Mickey Thompson Baja Claw.

Последният модел, Jeep Wrangler Rubicon Mopar е с оф-роуд брони, лебедка Warn, 2-инча лифт, блокажи на диференциалите и 35-инчови гуми Goodyear.

Comments are closed.