АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Jeep Renegade: официално и детайлно (галерия и видео)

След като ви съобщихме за появата на новия Jeep Renegade преди няколко дни, сега ви представяме и официалната информация на американската марка за новия компактен модел, родеещ се малко повече с италианските си роднини, отколкото с родните си събратя.

Кръстен на концепт, показан през 2008 г. и пакет, предлаган за Wrangler от 1991 до 1994 г., 2015 Jeep Renegade използва платформа на Fiat. И макар външният вид да е изцяло нов, типичните Jeep линии се забелязват още от предницата. Компактните размери също не трябва да разочароват верните Jeep фенове, защото моделът обещава да бъде агресивен, с раздувки на калниците, квадратита форма и къси надвеси.

jeep_renegade_details (6)Ако трябва да сме честни, по снимките виждаме нещо по-свежо и креативно в сравнение с новото поколение Jeep Cherokee. Нещата са малко по-различни в интериора, където типичното за Jeep усещане се е изпарило. Renegade вече не е никак близо до Wrangler заради дизайнерското решение, наречено Тек-Tronik. Липсва грубоватият вид. Изглежда комфортно, модерно и сбито, много повече напомнящо за Fiat отколкото за Jeep.

Не приемайте Jeep Renegade и като градски мъник. Колесната база с дължина 2120 см прави автомобила подготвен за по-тежка служба. За тези, които искат по-добри оф-роуд възможности, Jeep ще предложи Trailhawk 4×4 модел с 20:1 демултипликатор и Selec-Terrain 4×4 задвижване с режим Rock, повишен клиренс, асистент за наклони и др.

Jeep Renegade ще се предлага в най-малко 16 комбинации между агрегат и задвижване. Четири MutiAir бензинови двигателя, два MultiJet II дизелови и първата за сегмента 9-степенна автоматична трансмисия.

продължава на стр. 2

Comments are closed.