spyshot / АВТО 4x4 / концепции

Как ще изглежда Range Rover 2013?

Последната информация относно Range Rover 2013 бе в началото на февруари, когато маскирани прототипи на машината бяха хванати на тестове. Сега, сайтът MotorBeam.com публикува собствени скици на бъдещия SUV, за които твърди, че са “абсолютно точни” и ни дават пълна представа за модела.

Третото поколение на Range Rover е на пазара от 10 години и е базирано на разработената още от BMW платформа L322. За следващата версия на всъдехода ще се използва новата платформа D4u, разработена от Jaguar, под строгия надзор на Tata Motors.

Както виждаме от скиците на Range Rover 2013 (с кодово име L405), от Tata не искат да се заиграват прекалено много с иконичния дизайн на “аристократа” и цялостният облик е запазен, като са използвани малко дизайнерски елементи от Evoque.

Платформата The D4u  ще бъде в основата на поне 6 нови модела на Land Rover, тъй като от Tata искат да редуцират разходите. Новата платформа също така позволява олекотяване на автомобила и Range Rover 2013 би трябвало да е по-лек от своя предшественик с около 500 кг. Благодарение на олекотяването, бъдещият SUV ще е по-дълъг с 25 мм, а за китайския пазар се предвижда още по-удължена версия.

Comments are closed.