ГАЛЕРИИ / рали Breslau / Рали Новини

Камионите по-бързи от колите в етап 4 на Breslau Poland 2013

Изненадващо или не, на вчерашния етап 4 от рали Breslau Poland 2013, камионите даваха по-добри времена от автомобилите. Най-бързата машина за деня бе Unimog-ът на Винебонд де Лил, който завърши с преднина от 6 минути пред най-бързия автомобил – прототипът Toyota на Седрик Порше.

Подобни ситуации имаше и при следващите завършили, като причината бе доста проста – тежкото трасе с големи водни трапове и кални екстреми, което за камионите не представляваше толкова голяма трудност, но за коли, мотори и ATV си беше повече от сериозно изпитание. Състезанието в Дравско, Полша, става все по-тежко всеки ден, а в допълнение се усеща и натрупаната умора в състезателите.

При мотоциклетите, етапната победа бе за Рико ван дер Санден (KTM EXC 500), който взе минута пред водача в генералното Хенк Кнуйман (KTM EXC 450). Интересното е, че двамата, заедно с още няколко байкъри налетяха на военна операция по обезвреждане на снаряд в началото на етапа. Давид ван Винховен ни разказа: „Бяхме се подгонили доста здраво с още няколко момчета, когато изведнъж ни спря военен патрул. Секунди по-късно чухме едно здраво „БУМ!”, военните ни казаха да продължаваме, но така се стреснахме, че изчакахме поне 5 минути, преди да продължим.”

При четириколките, доказаният шампион от „Бреслау” Мацей Маркиевич продължава да води в генералното с поредна етапна победа. Шо се отнася до SSV – машините, Кристоф Куртен се движи по същата схема като Маркиевич.
Както вече споменахме, най-бързият автомобил в етап 5 на рали Breslau Poland 2013 бе този на Седрик Порше, който изпревари сънародника си от Франция Люк Рофи (Land Rover Tomcat). Мартин Хеле и Волфган Браун (Toyota Proto) свалиха малко темпото, но въпреки третото си място за деня, продължават до водят в генералното, с преднина от вече над 45 минути пред Порше. „Опитвам се да държим темпо, но искаме да запазим колата цяла”, заяви Хеле. „Освен това имаме солиден аванс, затовеа вече можем да си позволим да караме по-спокойно. Надяваме се да задържим преднината си”.

Тъй като някои екипажи започнаха да роптаят срещу дългите етапи, на снощния брифинг за етап 5 на Breslau Poland 2013, организаторът Александър Ковачев, обеща, че ако през първата част на етапа, положението стане сериозно за участниците, ще съкрати голяма част от втората състезателна отсечка за деня.

Още снимки и инфо за Breslau Poland 2013 вижте в официалния сайт на ралито и Facebook.

Comments are closed.