България / Рали Новини

КЪРДЖАЛИ 4Х4 – ОФРОУД ПРАЗНИК открива сезона утре

Къджали 4х4 - Офроуд празник 2014От 4 до 6 април 2014 година ще се проведе КЪРДЖАЛИ 4Х4 – ОФРОУД ПРАЗНИК. Тридневният фестивал, ще даде среща на всички състезатели и фенове на офроуда, във всеки един негов аспект. Традиционното откриване на офроуд сезона обещава много настроение, няколко състезания и голямо забавление!

Домакин и съорганизатор на КЪРДЖАЛИ 4Х4 – ОФРОУД ПРАЗНИК е Община Кърджали, а основните лица замесени в организацията са кърджалийските клубове „Kinex Off-Road” и „Крос Клуб Кърджали” със съдействието на опитния ни състезател Тодор Христов. В изданието през тази година организаторите ще се опитат да надминат рекорда от 2012 и да съберат над 150 участника в различните класове. Лично кмета г-н Хасан Азис ще се включи в състезанието с ATV, след като през 2011-а дебютира в офроуда с джип на провелото се тогава международно състезание „Балкан Маратон Рали”.

Предвидените в КЪРДЖАЛИ 4Х4 – ОФРОУД ПРАЗНИК три състезания за ATV/MOTO, рали-рейд и трофи са първи кръгове от националните шампионати на България, но това не пречи на силния интерес от Балканите – записани са екипажи от Гърция, Турция, Македония и Сърбия. Разбира се, помислено е и за фенове и любители, които ще могат да вземат участие с неподготвени и серийни машини, като техния маршрут преминава през живописни местности и ще могат да усетят тръпката от близо.

За публиката на КЪРДЖАЛИ 4Х4 – ОФРОУД ПРАЗНИК и през трите дни има интересни занимания – тест драйв на модели 4х4 на Hyundai, представяне на новото ATV Can-Am 6х6 от “Zundert Extreme”, среща с българските участници от световните надпревари Rainforest Challenge и рали Дакар 2014. За още по-запалените фенове ще се организират изложения на офроуд екипировка и най-новите постижения в офроуда, както и най-новите машини подготвени за свободното време, лов или забавления. Повече информация можете да намерите на официалната страница www.riskgabrovo.com

Comments are closed.