България / Рали Новини

Кърджали 4×4 офроуд празник открива сезон 2015

kardjali_4x4_offroad_praznik_2015_1Над 200 участника от България, Гърция, Турция, Румъния, Италия, Португалия, Сърбия и Македония ще застанат на старта на Кърджали 4×4 офроуд празник 2015 този уикенд. Традиционното откриване на офроуд сезона се радва на все по-голям интерес, като през изминалата година участниците бяха 150, а тази година ще бъде абсолютен рекорд за България. Това обявиха днес на пресконференция в София организаторът на надпреварата Тодор Христов, кметът на родопския град инж. Хасан Азис и председателят на БФАС Радослав Козлеков.

В трите дни на Кърджали 4×4 офроуд празник ще се проведат четири състезания едновременно – първи кръг от Националния оф-роуд шампионат, отварящ кръг от Националния автокрос шампионат, както и дебютните кръгове от трофи шампионата Bulgaria Trophy Challenge и ендуро веригата BG X Enduro.

kardjali_4x4_offroad_praznik_2015_3Предвидени са над 1000 километра състезателни трасета за всички категории, като голямата атракция на офроуд фестивала ще бъдат затворените кръгове в центъра на града домакин, до Водното огледало, на което се очакват над 5000 фенове да наблюдават атрактивните изпълнения. Освен това, Кърджали 4×4 офроуд празник 2015 ще се предава на живо в интернет сайта на състезанието заедно с резултати и on-line наблюдение.

Участие в оф-роуд надпреварите ще вземат много известни състезатели като участника в рали Дакар Орлин Алексиев, Националния и Балкански шампион Николай Гочев, гръцкия екипаж на Хари Кафтеранис спечелил трофи шампионата на България за 2014-а и много други.

Организатор на Кърджали 4×4 офроуд празник 2015 е троянският клуб „4х4 Адвенчър” а директор на състезанието е известния ни пилот Тодор Христов.  Съорганизатор е Община Кърджали под егидата на кмета инж. Хасан Азис, който дори ще се състезава с ATV-четириколка!

Comments are closed.