България / Рали Новини

Кърджали офроуд празник 2015: ден 2

karjali_offroad_praznik_2015_d2Вторият състезателен ден на Кърджали офроуд празник 2015 отново предложи на участници и гости интересни трасета, много адреналин и емоции. Газ до ламарините, много лебедки, кал, бутане, ремонти и помою от публиката белязаха атрактивното откриване на Офроуд сезон 2015.

В рали-рейд надпреварата, и вторият ден на Кърджали офроуд празник 2015 бе изключително успешен за тетевенския пилот Милен Милев (Toyota FJ). Трасето на състезанието отново бе съкратено, заради свлачище и затрупване на отсечката. С второ време в класа е Георги Георгиев и днес ще е решаващият ден за определяне на победителя.

karjali_offroad_praznik_2015_d2 (2)В клас Трофи Експерт на Кърджали офроуд празник 2015 води победителят от миналата година Хари Кафтеранис, следван от още 4 гръцки екипажа, а  поругалецът Педро Пинто се придвижи едно място напред. В клас Трофи Адвенчър водачите от вчерашния ден отсъпиха на екипажа Кирил Кирилов/Емил Марков, с разлика от 3 минути. И за тях днешният последен ден на Кърджали офроуд празник 2015 ще бъде решаващ.

След краят на вчерашния етап, при изключително екстремното трасе, в клас MOTO EXPERT от 20 участника застанали на старта, завършиха само 5, като победител бе Теодор Кабакчиев от Габрово. Рали шампионът Крум Дончев поради повреда в мотоциклета не стартира, но изкара деня на трасето и помагаше на закъсалите си колеги. В категория ATV водачите от вчерашния ден Методи Петков и Христо Панчалиев запазват позицията си, следвани от Красимир Колев.

karjali_offroad_praznik_2015_d2 (1)Днес от 9 до 15 часа, около Водното огледало в центъра на Кърджали ще се проведе супер специален етап на затворено трасе, където публиката може да наблюдава екстремните изпълнения на мотоциклетистите, атевистите и джиповете в клас трофи на Кърджали офроуд празник 2015. Затвореното трасе е с дължина близо 1 км и всеки състезател ще направи различен брой обиколки според класа.

Comments are closed.