Рали Дакар / Рали Новини

Карлос Сайнц на рали Дакар 2014 с Red Bull SMG Rally Team

sainz_dakar_2014_Red_Bull_SMG_rally_TeamДвукратният WRC шампион и победител в рали Дакар 2010 Карлос Сайнц ще застане на следващия старт на пустинния маратон като пилот на Red Bull SMG Rally Team. Матадорът ще управлява изцяло ново състезателно бъги, разработено заедно с мениджъра на новия тим Филип Гаш, а негов навигатор ще е съотборника му от Volkswagen Тимо Готшалк.

И Сайнц, и Гаш имат богат опит в рали Дакар, който ще се опитат да претворят в шампионско начинание на следващия старт. Второто бъги на отбора Red Bull SMG Rally Team ще бъде пилотирано от също така опитния Ронан Шабо с копилот Жил Пийо. Това ще е 12-и Дакар за французите, които миналата година влязоха в топ 10 на маратона – 7-о място в генералното и победа в категорията на заднозадвижваните болиди.

sainz_dakar_2014_Red_Bull_SMG_rally_Team_2Сайнц вече е тествал новото бъги през лятото в Мароко, където Red Bull SMG Rally Team е прекарал няколко седмици. По време на тестовете, бъгито, което е еволюция на участвалия в рали Дакар 2013 модел, се е представило доста добре, а Матадорът бързо е успял да фиксира слабите места на болида.

Като любопитна информация ще споменем, че Сайнц и Гаш са работили заедно навремето, когато французинът е подготвил Porsche 911 за ретро ралита в Испания, които от своя страна Сайнц е спечелил.

Скоро след това дойде новината, че съотборника на Сайнц – Насър Ал Атия се завтъща в X-Raid.

Comments are closed.