Рали Дакар / Рали Новини

Карлос Сайнц отпадна и от рали Дакар 2015!

carlos_sainz_dakar_2015_game_overИспанската звезда на Peugeot отпадна от рали Дакар 2015 на днешния пети етап от Копиапо до Антофагаста. По информация на организаторите, Матадорът е превъртял през таван своето бъги 2008 DKR на едва двайсетина километра преди финала. Неприятната ситуация се случи ден след като испанецът имаше сериозни технически проблеми на етапа до Копиапо, а след като изгуби няколко часа в отстраняването им, успя да се окопае доста лошо и загуби още време. Така, пилотът се прибра в бивака едва в три часа през нощта.

carlos_sainz_dakar_2015_crashКатастрофата е станала при отклоняване на Сайнц за презареждане с гориво. В облак прах зад състезател с ATV, испанецът се е преобърнал поради лошата видимост. При катастрофата, Матадорът е получил наранявания и е откаран в болница с хеликоптер. Отново в неутрализация между две състезателни отсечки в сходен район на Чили! Със сигурност, в екипажа на Peugeot се е натрупала доста умора, като пилотът и навигаторът имаха едва три часа за сън тази нощ. С този инцидент, френският тим остава с два автомобила на трасето на рали Дакар 2015. Трябва да имаме предвид, че и друг пилот на „лъвчетата“ изживява кошмарен ден – Сирил Депре, който също стана жертва на сериозни технически проблеми и вчерашният кошмарен сценарий на Сайнц може и да се повтори и за него…

Ще ви припомним, че Карлос Сайнц отпадна и в миналогодишното издание на рали Дакар, след катастрофа в неутрализацията между две състезателни отсечки на 10-ия етап между Икике и Антофагаста в Чили. Тогава, Матадорът бе с бъги SMG. На рали Дакар 2013, Сайнц също бе споходен от подобен малшанс – на 6-ия етап, отново в Чили, блокира двигателя на бъгито на испанеца (с каквото тази година участваше Герлен Шишри, и който между другото, също е аут).

Comments are closed.