Рали Дакар / Рали Новини

Карлос Соуса отива в Mitsubishi Petrobras за Дакар 2015

Mitsubishi_Petrobras_carlos_sousa_1Бразилският рали-рейд отбор Mitsubishi Petrobras представи своето ново попълнение за рали Дакар 2015 – бившият световен крос-кънтри шампион на FIA Карлос Соуса, който доскоро бе част от тима на Great Wall за пустинната надпревара и дори спечели първа етапна победа за китайците в тазгодишния маратон. Това е поредното разместване сред отборите, след преминаването на Стефан Петерханзел в Peugeot и това на Насър Ал Атия в Toyota.
Соуса, който има над 26 години опит в рали-рейда, ще подпомогне Mitsubishi Petrobras в разработването на новата версия на болида ASX Racing, заедно с настоящия титуляр на бразилците Гилерме Спинели. Португалецът ще вземе участие и в други състезания, на които традиционно участва отборът като Rally Dos Sertoes в Бразилия, например.
Mitsubishi_Petrobras_carlos_sousa_2„За мен е голяма чест и съм доста щастлив да стана част от екипа на Mitsubishi Petrobras“, заяви Карлос Соуса. „Соуса е голям професионалист и добър „учител“ в рали-рейда. Има огромен опит, много позитивен, кара бързо, но сигурно“, допълва го Гилерме Спинели. Двамата със Сосуа се познават доста добре, a на рали Дакар 2010 стартираха в един отбор, зад волана на бивши заводски болиди Mitsubishi Racing Lancer.
Прототипът Mitsubishi ASX Racing е разработен от Ralliart Brazil, базиран във Франция. Първото участие за новия пилот на Mitsubishi Petrobras ще е в рали „Мароко“, а преди това Спинели ще се пусне в домашното Dos Sertoes. В момента двамата пилоти правят тестове на новия болид във Франция и Мароко.

Comments are closed.