АВТО 4x4 / бизнес

Казваме сбогом на Toyota FJ Cruiser след година

toyota_fj_cruiser_axed_2014В официалния сайт на американското подразделение на Toyota се появи информация, показваща недвусмислено, че краят на всъдехода Toyota FJ Cruiser е съвсем близо. Очаква се утилитарният SUV да бъде свален от конвейера в средата или края на 2014 година.

Toyota FJ Cruiser излезе на пазара през 2006 г. като модел за 2007 г и от тогава търпи леки промени, но без нищо по-сериозно. Настоящият модел се задвижва от 4.0-литров V6 бензинов двигател и 6-степенна механична или 5-степенна автоматична скоростна кутия, от която мощността се пренася или само на задния мост или през 4х4 система на четирите колела.

Съобщението за края на производството на Toyota FJ Cruiser е леко изненадващо, тъй като по-рано тази година изпълнителния директор на компанията в САЩ Бил Фей заяви, че японският автомобилен производител засега няма да спре всъдеходите с конструкция върху рама. Другото странно нещо е, че макар и да не бе бестселър, FJ Cruiser не е и пазарен провал, а се радва на стабилни, макар и по-малки от очакваното, продажби.

Comments are closed.