АВТО 4x4 / тунинг

Кен Блок с нова зимна оф-роуд играчка: Ford F-150 RaptorTRAX

ken_block_ford_f-150_raptortraxСъстезателят на Hoonigan Racing Кен Блок подготвя нов проект – уникалния снежен оф-роудър Ford F-150 RaptorTRAX. Базиран на едноименния спортен пикап на Ford, RaptorTRAX е разработен от Special Vehicle Concepts в Калифорния и претендира да е най-бързият снегоход в света.

Ford F-150 RaptorTRAX е с модифицирано окачване, а на мястото на което обикновено стоят колелата, са качени гъсенични вериги Mattracks. В допълнение машината е оборудвана със стойки за сноубордове, багажник на покрива, задно разположена лебедка, ниши за храни и напитки, външни високоговорители и Rigid Ind. осветителни тела. С този автомобил Блок и приятелчетата му лесно би трябвало да достигнат интересни места за каране на борд, колкото и затънтени да са те.

В допълнение Ford F-150 RaptorTRAX е и със суперчарджнат от Whipple 6.2-литров V8 агрегат, цялостна предпазна клетка, Recaro легени и четириточкови колани. Проектът ще бъде представен след дни по време на Winter X Games в Аспен, Колорадо, но може би ще трябва да изчакаме до следващата зима за да видим някое размазващо видео на Кен Блок с новата му играчка.

„Проектът е нещо, което се въртеше в главата ми от доста време. Голям фен съм на ежедневният ми Ford Raptor, още повече от както живея в планината около Парк Сити. Ето защо направата на модифициран автомобил на базата на Raptor бе най-добрият за мен вариант. Заводският вариант е абсолютно перфектен и с нетърпение очаквам модифицирания. Ще го изтормозя максимално възможно най-скоро, помагайки на приятели – сноубордисти“ – каза Блок.

Comments are closed.