АВТО 4x4 / концепции

Kia Trail’ster: кросоувър с електрическо 4×4

kia_trail'ster_1На започващото следващата седмица автомобилно изложение в Чикаго ще видим интересната концепция Kia Trail’ster. Прототипът ще е еволюция на представения преди три години, отново в Чикаго, концептуален кросоувър Kia Track’ster. И докато тогавашният модел бе с фиксиран метален покрив и две врати, Kia Trail’ster пък ще е с напълно демонтируем мек покрив и 4 врати. Но и в този случай, концепцията използва за донор градския кросоувър Kia Soul.

Че става въпрос за интересно решение, предназначено за любителите на приключения извън пътя, ни карат да си мислим няколко неща. Първо, Kia Trail’ster е с типичните за кросувърите черни предпазни панели и алуминиеви защити отдолу, плюс масивни колела, „обути“ с универсални високопрофилни гуми.

kia_trail'ster_2Вторият и по-важен белег на концептуалния Kia Trail’ster е обявената от корейския производител изцяло електрическа система за задвижване на четирите колела. Все още няма данни за нея, но се знае, че електромоторът, който ще разпределя тягата между мостовете, ще бъде разположен в задната част на автомобила.

И докато някогашният Track’ster бе с двулитров турбомотор, то Kia Trail’ster ще разчита на 1,6-литров агрегат с турбо, постигащ над 200 к.с. За справка, серийният Soul с двулитров мотор постига 164 к.с.

Kia Trail’ster ще дебютира на 12 февруари, като запознати твърдят ,че това е превю на бъдещ сериен Soul EV с 4х4 задвижване.

Comments are closed.