Outdoor / екстремни спортове

Кирил Николов – Дизела започна пробега от Ком до Емине

disl_kom_emine_2015Най-известният ни планински бегач и шампион по ориентиране Кирил Николов – Дизела започна опита си за покоряване с тичане разстоянието от връх Ком до нос Емине. Стартът бе даден в 4:20 часа тази сутрин, а целта е да се подобри наскоро счупения рекорд при който Божидар Антонов подобри близо 30-годишния рекорд на Любомир Палакарчев.

Божидар Антонов постигна резултат от 5 дни, 10 часа и 10 минути, с което би рекорда на Палакарчев с 3:50 часа. Кирил Николов – Дизела си е поставил цел да мине маршрута за по-малко от това време и преди новия рекорд. Почивките му ще продължават не повече от 20-30 минути.

Това е вторият опит на Дизела да подобри рекорда. Пред 2014 г. той прекрати  бягането си само 11 километра преди финала, като беше спрян от тежките метеорологични условия и множество контузии.

„Спомням си много добре мислите, които се блъскаха из главата ми на 11км от Емине и може би най-повтарящата се от тях беше „Никога повече“. Не знам как неусетно мина една година, но сякаш беше вчера… Нека „никога повече“ започва“, написа в социалните мрежи професионалният атлет.

Феновете на бягането ще могат да следят движението на Кирил Николов – Дизела на интернет страницата му в реално време.

Източник: OFFNews; снимка: xCo Sports

Comments are closed.