АВТО 4x4 / премиери

Китайският SUV SEM DX7 с дизайн от Pininfarina

sem_dx7_pininfarina_1Китайският автомобилен производител South East Motor, представи новия си SUV модел SEM DX7. Всъдеходът с дизайн на световноизвестното италианско студио Pininfarina, определено събра погледите на международния автомобилен салон в Шанхай.

Обявен като „първият китайски SUV с италиански привкус“, стилизираният от Pininfarina SEM DX7 определено се отличава ярко от събратята си с локален китайск идизайн. Мускулестите линии, скосеният покрив и прекрасните алуминиеви колела правят SEM Dx7 да изглежда доста по-премиум модел, в сравнение с директните си конкуренти. Чак такива суперлативи не можем да изсипем за интериора на всъдехода, но и той сам по себе си е повече от приличен.

sem_dx7_pininfarina_2Технически спецификации за новия SEM DX7 не са ни известни към настоящия момент, но от South East Motor заявяват, че всъдеходът ще е с електрононен контрол на стабилността, защита от преобръщане и автоматична паркинг система. Машината ще разполага с електрически отваряем багажник и панорамен покрив.

Междувременно стана ясно, че индийският индустриален колос Mahindra проявява интерес към придобиването на Pininfarina.

Comments are closed.