АВТО 4x4 / бизнес

Китайци изкараха менте на Land Rover Freelander

land_rover_freelander_copy_Mingjun_М3_S1Актуалното поколение Land Rover Freelander стана поредната „жертва“ на безогледното китайско копиране на популярни световни автомобилни модели. Макар производителите от Поднебесната империя понякога да имат добри попадения, точно това определено не е сред тях. Този път „творбата“ е на фирмата Mingjun Motors, която е кръстила клонинга M3 S1.

 

land_rover_freelander_copy_Mingjun_М3_S1_2„Ментето“на Land Rover Freelander е безсрамно изкопирало дизайна на компактния британски SUV, докато в технологично отношение Mingjun М3 S1 е доста по-назад. Китайската реплика, според производителя, ще се предлага с двулитрови и 2,4-литрови бензинови агрегати, куплирани с 5-степенна механична или 4-степенна автоматична скоростна кутия. Все още не разполагаме със снимки на интериора, за да видим докъде е стигнал процесът на клониране. Какво е намъкнато в кабината, можем само да предполагаме.

 

landwind_e_32_evoque_copyLand Rover Freelander не е единствения модел на британците, който става обект на копиране. Преди време, компанията Landwind, която дори предлагаше свой модел в България, изкопира напълно Range Rover Evoque, включително и отвътре. Предлаганият под името Landwind E32 „ментак“ се предлага с двулитров турбо двигател със 190 к.с. и 6-степенна механична, както и опционална 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Comments are closed.