АВТО 4x4

Китайци купиха De Tomaso

Собственикът на възродената марка De Tomaso Жан Марио Росиньоло е продал контролния си пакет акции на италианската компания Car Luxury Investment, която е собственост на китайската инвестиционна група Hotyork.

Представители на Hotyork потвърдиха, че в момента двете страни уточняват последни подробности около сделката, а финалният договор ще е готов до няколко дни. Китайците обещават, че скоро работата на предприятието ще се разшири, а всички работни места ще бъдат запазени.

По-рано стана ясно, че Росиньоло е продал за 12 милиона евро и правата за производството на първия възроден De Tomaso – кросоувъра Deauville. До продажбата на иконичната марка се е стигнало заради финансови трудности, вследствие на което няколко месеца не са били плащани заплатите на служителите.

Високопроходимият модел De Tomaso Deauville е дело на дизайнерското студио Pininfarina. Той дебютира на автомобилния салон в Женева през пролетта на 2011 г. Очакваше се миналата година да започне неговото производство, но се забави. Автомобилът се задвижва от 2,8 литров V6 двигател от General Motors, с мощност 300 к.с, а като опция има и V8 с мощност 550 коня.

Comments are closed.