България / Рали Новини

Класиране Национален оф-роуд шампионат 2014

winners_t1_nacionalen_off-road_shampionat_2014_bfasБългарската федерация по автомобилен спорт награди своите шампиони днес. Станаха ясни и победителите от Национален оф-роуд шампионат 2014 на България, след трите проведени надпревари, валидни за календара на БФАС – Кърджали 4х4, Варна Офроуд и Добруджа 4х4.

Национален оф-роуд шампионат 2014 в България се провежда по критерии, сходни с тези за крос-кънтри ралитата на FIA. Така, участниците са разделени в класове Т1 (модифицирани джипове), Т2 (машини, близки до серийните) и Т3 (SSV / UTV бъгита). В добавка има и клас „Open“, но той не е валиден за годишното класиране в шампионата към БФАС.

В клас Т1, шампиони на България с 61 точки станаха ветераните Руси Русев и Руслан Трифонов от клуб РалиРейд.БГ с Mitsubishi Pajero. Вицешампиони са Мартин Марков и Иван Маринов от Ърбан Дрифт Тийм също с Mitsubishi Pajero, а бронзови медалисти от Национален оф-роуд шампионат 2014 са Пламен Тенчев и Росен Райчев от клуб Черно море с Nissan Patrol. Общо 13 бяха екипажите, взели участие в клас Т1 тази година.

В клас Т2, шампиони на България станаха Георги Георгиев и Атанас Делев от СК Офроудър, следвани от Христо Калинков и Ива Бонева (АСК Добруджа) и Захари Захариев – Атанас Арабаджиев (4х4 Адвенчър Троян).

В клас Т3 на Национален оф-роуд шампионат 2014 триумфираха Николай Гочев и Димитър Боевски от Крейзи фокс, следвани от съотборниците си Мартин Гочев и Стойко Кънчев. Третото място бе за дебютиралите в SSV класа Красимир Колев и Денка Йорданова (4х4 Адвенчър Троян).

снимка: Яна Станчева

Ето и детайлното класиране на Национален оф-роуд шампионат 2014:

generalno_klasirane_nacionalen_off-road_shampionat_2014_bfas

 

Comments are closed.