АВТО 4x4

Клонираните атакуват 2: китайско менте и на Mercedes G-Class

На автомобилното изложение в Пекин ще видим още един китайски клонинг на популярен оф-роуд модел. След като преди две седмици компанията JAC (Jianghuai Auto Corporation) представи двойник на култовия пикап Ford F-150, сега на ред е не по-малко легендарен всъдеход – Mercedes G-Class. Този път творението е на BAIC, който представят новия си всъдеход в дрехите на „Кубчето“.

BAIC клонираха преди време Mercedes-Benz B-class, а сега показват модела си B80VJ, който е одрал кожата на немския оф-роудър. Разликите с оригинала са минимални, леки промени има само в предната част и някои дребни детайли.

Не се знае дали B80VJ ще бъде със същия луксозен салон като на Mercedes G-Class. Все още няма информация и за техническите характеристики на клонирания джип, може би ще разберем за тях на автомобилния салон в китайската столица.

Всъщност, може би причината за тези «нагли» копия се крие в партньорството на BAIC (Beijing Automotive Industry Holding Co) с Daimler AG., Китайците сглобяват автомобили Mercedes-Benz за местния пазар.

Comments are closed.