игри и конкурси / Интересно / събития

Кола на годината 2015: финалистите

kola_na_godinata_2015_finalistiЯсни са финалистите в традиционния конкурс Кола на годината 2015 в България. За най-добър лек автомобил на пазара у нас ще се борят Skoda Fabia, Mercedes-Benz C-Class, BMW Series 2 Coupe, Mini Hatch 3/5 врати и Citroen C4 Cactus.

Журито на конкурса Кола на годината, което се състои от над 40 български журналисти от най-популярните и специализирани медии, обединени в Прес Авто Клуб България, ще избира тази година отделно и премиум модел на годината, където претенденти са Audi A7 Sportback, BMW X4, Mercedes C-класа, BMW 2 Coupe и Hyundai Genesis, както и градска кола на годината, където основни претенденти са Mini Hatch 3/5, Citroen C4 Cactus и Skoda Fabia.

Всички модели бяха тествани специално през ноември от участниците в двудневни изпитания с център хотел Дипломат плаза в Луковит. Ще бъде определен и екологичен автомобил на годината, както и традиционните модели в категорията 4X4 и Ван на годината.

При всъдеходите в битката участват Nissan X-Trail, BMW X4, Great Wall H6, Меrcedes-Benz GLA, Opel Insignia Country Tourer. При вановете борбата е между BMW 2 Active Tourer и Ford Courier.
Победителите в конкурса Кола на годината 2015 ще станат ясни на 11 декември (четвъртък), когато ще бъдат раздадени и призовете на специална гала церемония в Хотел Шератон София Балкан. Финалистите ще бъдат изложени специално пред хотела преди началото на церемонията.

Comments are closed.