Рали Дакар / Рали Новини

Кома, Соник и Василиев победиха в етап 5 на Дакар 2015

dakar_2015_s5_winМарк Кома, Рафал Соник и Владимир Василиев победиха в днешната 5-та отсечка на рали Дакар 2015, съответно при мотоциклети, ATV и автомобили. Камионите все още са в средата на етапа от Копиапо до Антофагаста, като на 7-та контролна точка водач е Едуард Николаев с Камаз.

Кома спечели своята първа етапна победа в рали Дакар 2015 днес. Испанецът се пребори за нея след дуел със своя основен опонент и сънародник Хоан Бареда Борт, като на финала измъкна малко над 2 минути, стопявайки аванса на пилота на Honda в генералното класиране от вчера. Отново брилянтен на родна земя,  с трет овреме бе Пабло Куинтанила, който все още е 4-ти в оверола, след Паоло Гонсалвеш.

При четириколките, Рафал СуперСоник е неудържим в Атакама, добавяйки още една етапна победа в рали Дакар 2015 и увеличавайки аванса си в генералното пред (вече втори) Игнасио Касале и Серхио Лафуенте.

dakar_2015_s5_win2Пореден ден в рали Дакар 2015 с Mini най-отпред в класирането. Днес това бе Световният крос-кънтри шампион Владимир Василиев, който е 7-и в генералното. Вдигайки ден след ден темпото си, дебютантът в състезанието Язид Ал Раджи (Toyota) бе втори, а след два ужасни дни Роби Гордън отново избухна и завърши на трето място в отсечката.

В генералното класиране на рали Дакар 2015, челната тройка от вчера се запазва – Насър Ал Атия, Де Вилиерс и Ал Раджи, през десетина минути един от друг.

Очаквайте подробности!

Comments are closed.