АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / концепции

Концепцията Audi allroad Shooting Brake взриви Детройт

На започналия тази седмица Международен автомобилен салон в Детройт една от най-интересните премиери бе тази на Audi allroad Shooting Brake. Концептуалният модел представлява оф-роуд купе или по-точно нещо като ТТ на кокили и ни дава представа именно за бъдещата серийна версия на компактната бегачка от Инголщад.

Проектиран, за да даде „ясна представа за близкото бъдеще“, Audi allroad Shooting Brake е с типичната Audi предна решетка и LED фарове. Кросоувърът разполага с алуминиеви степенки, агресивни арки на калниците и заден дифузьор. Други отличителни черти са двата накрайника на ауспуховата система и 19-инчовите карбонови джанти.

В купето виждаме спортни седалки, алуминиеви детайли и тапицерия на тавана от алкантара, както и S-tronic скоростен лост, стойка за телефон с безжично зарядно, 12,3-инчов дигитален инструментален панел и др.

Под капака се крие 2.0-литров TFSI (бензинов агрегат с турбо), куплиран с два електромотора. По този начин Audi allroad Shooting Brake би могъл да развива максимална мощност 408 к.с. и максимален въртящ момент 479 Nm. Според Audi концептът ще развива 100 км/ч от място за 4,6 секунди, а максималната скорост ще е електронно ограничена на 250 км/ч. Най-изненадващ е средният разход, за който се обещават 1,9л за 100 км.

Comments are closed.