АВТО 4x4 / концепции

Кросоувър купе Audi Q8 през 2017 година?

Търсенето на луксозни кросоувъри нараства напук на тежките времена, в които живеем. Явно това е причината проектът Audi Q8 да получи зелена светлина от шефовете на инголщадския автомобилен производител.

Според британското списание Car Magazine, Audi Q8 ще е луксозен нов кросоувър, който ще е в стила на купе с 4 врати, подобно на конкуренти като BMW X6. Доста малко се знае за модела, но негови щрихи са били показани на специализирани срещи в тесен кръг. Явно моделът доста се е харесал на присъствалите, тъй като първоначалните прогнозни продажби били увеличени до 25 000 автомобила годишно.

Audi Q8 вероятно ще бъде конструиран на платформата MLB, на която ще бъдат изградени и следващите поколения на Audi Q7, Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg. Благодарение на интензивното използване на алуминий в шасито, теглото на бъдещото високопроходимо купе ще е с около 300 кг по-ниско от това на настоящия Q7.

Разнообразна гама от V6 и V8 двигатели се очакват за новия кросоувър, както и плъг-ин хибрид и, разбира се, Audi Q8 RS с над 550 к.с. Дали тези данни ще се окажат верни, ще разберем едва през 2017 година, когато се очаква появата на модела.

Инструменти Fiskars от списание OFF-road.BG

Comments are closed.