АВТО 4x4 / концепции

Кросоувърът Jaguar F-Pace на пазара догодина

jaguar_f-pace_teaser_cx17Концептуалният кросоувър Jag C-X17 ще се превърне в сериен Jaguar F-Pace през 2016 година. За производството на сериен модел с повишена проходимост бе официално потвърдено от страна на британския производител.

За серийния Jaguar F-Pace решението е взето, след силните положителни отзиви към концепта C-X17. Новият кросоувър ще е вдъхновен от F-TYPE, като британциите възнамеряват да го позиционират като „семеен спортен автомобил”.

Jaguar F-PACE обещава просторен и луксозен интериор за петима, прекрасни динамични характеристики и първокласен комфорт, кактои и богат набор от иновации и технологии. Новият кросоувър ще е с иновативна конструкция, използваща предимно алуминий, а за задвижването на четирите колела ще се грижи нова AWD система, в комбинация с технология All-Surface Progress Control, за която от Jaguar твърдят, че е революционна.

Jaguar F-PACE ще се произвежда в Солихъл, Великобритания. Допълнителна информация за новия модел ще бъде разкрита по-късно тази година.

Comments are closed.